Work Life Differently. Daar hebben we wel even over geboomd voordat ie op Sjaakie geplakt werd. We hadden namelijk een aantal eisen:

  • in het Engels natuurlijk;
  • het moet passen bij ons doel en de lading dekken wat we doen onderweg;
  • een link hebben met ons bedrijf Mens & Werkplezier;
  • de woorden happy, joy, fun wilden we vooral vermijden. We wilden het ‘anders’ 🙂
  • het mag wel een statement zijn, een trigger, iets waar mensen over na gaan denken of nieuwsgierig van worden.

Het leuke is dat we zelf inmiddels Work Life Differently op diverse manieren vertalen en uitleggen:

  • ‘werkleven anders’. Wij doen ons werkleven dit jaar anders. Anders dan de meeste mensen, maar we hebben nu al zo veel mensen ontmoet die ook hun werkleven anders doen. De waarden avontuur (buiten onze comfortzone) en creativiteit (lees: creativi-tijd) wonnen het van de veiligheid en zekerheid. Dat begon al bij de start van ons bedrijf en zo blijven we elke keer een beetje differently doen om te blijven groeien en om onze privé en werkdoelen te blijven bereiken. Wij doen work life differently omdat we het willen en omdat het kan. Wat wil jij? Hoe wil jij je leven leven? Wat is jouw kleine of grote doel/droom? Stop thinking, start doing!
  • ‘anders werken aan je (werk)leven’. Je moet er alleen iets voor willen doen. Iets anders. Als je iets anders wilt in je (werk)leven dan dat je nu hebt, doe of denk dan anders om dat te bereiken. Wat kan jij anders doen of denken om jouw doel MET PLEZIER te behalen? 

Weet je waar we achter kwamen tijdens onze reis? Bijna alle werkende mensen zijn bezig met work life differently: verandering in huidige baan, een andere baan, een eigen bedrijf starten, van hobby werk maken, ergens anders wonen en werken, een studie beginnen. Maar juist ook persoonlijke keuzes die het werkleven beïnvloeden, zoals: een lange reis maken, een (groter) huis kopen, kiezen voor kinderen, balans tussen werk en vrije tijd, een andere levensstijl en ga zo maar door. Want hoe je het went of keert, beïnvloedt je leven je werk en beïnvloedt je werk je leven. 

Dus ja, wat is work life differently? Dat kan groot of klein zijn, lang of kort, het is voor iedereen anders!