Jouw nieuwsgierigheid in wie er achter WorkLifeDifferently zit, heeft je hier gebracht. Here comes our journey so far 🙂

In 2013 is de vonk overgeslagen (niet liefde op het eerste gezicht overigens :)). Vanaf dat moment hebben we onze dromen en beren over hoe wij ons leven willen leven met elkaar gedeeld. Wat is onze missie? Hoe willen we ons (persoonlijke) leven inrichten? We hebben elkaar geholpen en ondersteund om de switch te kunnen maken in ons werkleven: Glenn van zijn stukadoorsbedrijf naar Carrière, Life & Business coach. Nienke van werknemer naar ondernemer (HR-expert en Carrière coach).

Op die manier is in 2015 ons bedrijf WorkLifeBetter ontstaan met onze eigen ontwikkelde werkwijze WorkAppic. De werkwijze is een combinatie van de talenten van Glenn (vanuit een visie, oplossingsgericht, denken in mogelijkheden, beren op de pad omzetten in acties), talenten van Nienke (overzicht, structuur, inhoudelijke acties, plan maken, opvolging), studies en ervaringen in de praktijk.

In 2018 besloten we om een jaar niet actief voor klanten te werken en hebben we een halve Wereldreis gemaakt. Tijdens deze hebben we WorkAppic als digitale online applicatie ontwikkeld.

Sinds 2019 wonen we in Amsterdam om bewust kleiner te wonen om meer ruimte te creëren voor ervaringen. Deze reis zet zich voort in het project One HomeWij willen wonen op een plek waar iedereen zijn authentieke zelf kan zijn, waar we samen wonen, educatie, vitaliteit en voeding zelf organiseren, zonder onnodige regels maar vanuit autonomie. Een plek waar niets hoeft te gaan zoals het hoort, waar dromen uitkomen en waar het leven echt geleefd wordt.

Glenn

Mensen noemen mij regelmatig ‘blijhoofd’ of Mr. Smile’. Met een grote glimlach leef ik als Pietje Bell en Professionele Hippie mijn ideale leven!

In het kort:
– ik ga voor een One Home samenleving
– ik dans met Beren op de pad om mijn dromen te bereiken
– ik faciliBeer mensen en organisaties bij plezier en autonomie vanuit zingeving
Hoe dan?
WorkLifeBetter voor de tools, experts en experiences voor jouw ideale (werk)leven.
Authentiek Media voor de oplossingen en inspiratie voor de ideale samenleving.

Mijn roots
Geboren en getogen in het Westland bij een ondernemende tuindersfamilie. Mijn ouders wisten al vanaf mijn geboorte dat ik een ondernemer out of the box zou worden. Als baby in de box was ik vaak niet te genieten, maar eenmaal uit de box kon ik eindelijk mijn eigen ding doen en had ik alle energie en plezier van de wereld. Behalve op school: de puntkomma, Nederlandse taal, stil zijn, luisteren naar verhaaltjes en ‘feitjes’ op school van Leraren vond ik altijd al verprutste tijd. Ik was liever buiten op avontuur met dieren en vrienden in de natuur. En daarna was werken voor een manager, directeur of eigenaar niet mijn ding. Autonomie, dat is mijn ding!

Pietje Bell en Professionele Hippie
Van jongs af aan ben ik altijd nog steeds een nieuwsgierige en avontuurlijke Pietje Bell. Ik kreeg en soms nog krijg regelmatig onnodig de schuld omdat ik spontaan iets zeg of doe wat de ander (nog) niet wil horen of niet kan begrijpen.

Ik volg mijn eigen pad. Vanaf mijn 11e mijn eerste ervaring als ondernemer door mijn eigen bloemen te telen in de tuin van mijn vader. Op mijn 13e heb ik een dikke vinger opgestoken naar de jeugdzorg die mij ritalin wilde geven voor het label ‘ADD’. Vanaf mijn 15e naar festivals en volop feesten. Op mijn 18e met plezier stoppen met de afleiding van de opleiding vastgoed en makelaardij en het starten van mijn eigen bedrijf als stukadoor. Op mijn 24e een groot vrijstaand huis met feestschuur voor vrienden. Op mijn 28e een carrièreswitch naar Carrière-, Life & Business coaches in ons bedrijf WorkLifeBetter.

Mijn levenspad
Leven vanuit autonomie en zingeving en hier anderen bij faciliteren. Deels volg ik al van jongs af aan mijn eigen pad. Daarnaast heb ik door de werkwijze van WorkAppic, NLP-trainingen, de tools Identity Compass en Human Design nog meer over mijzelf geleerd op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.
Ik co creëer concepten zoals Beter in de Buurt, One Home en Authentiek Media om een gezonde en betaalbare toekomst te faciliBeren voor onze (klein)kinderen. Een leven van (financiële) vrijheid, zonder rijkDom.

Mijn plan
Mensen actie laten ondernemen met hun Dromen en Beren op de pad
Online en offline communities in verbindingen brengen met de mensen, middelen, educatie, tools en media die nodig zijn voor overvloed en balans.
De samenleving faciliBeren om oplossingen te creëren vanuit creativiteit, gelijkwaardigheid en vertrouwen op de gebieden wonen, educatie, energie, vitaliteit en de economie.

Alles met plezier vanuit autonomie en zingeving!

Beer weten?
Volg de avonturen van Pietje Bell, Pipi Langkous, Professionele hippies en de Beren via Authentiek Media

Meer info over mijn werkleven, bekijk mijn Linked-In profiel.

Nienke

Serieus en lekker gek
Ik ben een combinatie van serieus en lekker gek. Van jongs af aan een braaf meisje (al zeg ik het zelf haha). Netjes de regels volgen, ijverig op school, geen onvoldoendes willen halen. Naast dat brave ook lekker gek: geiten met vriendinnen, dansen, zingen, als jong meisje mensen entertainen op een verjaardag, lekker gek doen tijdens het stappen.

Wat wil ik later worden?
‘Wat wil jij later worden?’ Mijn antwoord: ‘pff geen idee, maar in ieder geval met mensen werken’. Nou, dat is nogal breed! Ik ben van een HBO-opleiding de wereld van de arbeidsmarkt ingerold. Geen bewuste keuze, maar achteraf gezien wel een logische keuze. Ik vraag me namelijk al vanaf mijn 15e elke ochtend af waar al die mensen op de fiets en in de auto naartoe gaan: Wat voor werk doen die mensen? Hoe ziet hun werkdag eruit? Waarom doen die mensen dat werk? Vinden ze dat werk leuk?

Op een gegeven moment werd ik toch wel echt te serieus. Ik had promotie gemaakt naar vestigingsmanager. Hoewel dit eigenlijk niet bij mij paste (zowel qua inhoud als qua vaardigheden) vond ik dat ik deze stap ‘hoorde’ te doen en werkte ik keihard om er een succes van te maken. In de avonden nog even werken en vooral nadenken over werk, met als resultaat in het weekend moe op de bank bij m’n ouders (in plaats van stappen met vriendinnen). Het beïnvloedde mijn totale leven en plezier.

Leren door te doen
En toen kwam de omslag: volgens mij moet ik gewoon werk gaan doen wat ik echt leuk vindt. Goh daar had ik nog nooit zo over nagedacht. Vanaf dat moment kwam ik met leuke ideeën over wat ik wilde doen. Het enige wat het bereiken van deze ideeën nog in de weg zat, was ik zelf. Of eigenlijk, mijn gedachten. Toen ik leerde wat ik met die gedachten kon, ben ik het daarna gewoon gaan doen:

  • na 5 jaar als werknemer heb ik in stapjes mijn waarden zekerheid en veiligheid ingeruild voor vrijheid en plezier en ben ik gestart als ondernemer;
  • in het begin ben ik elke opdracht aangegaan om gewoon te doen en te ervaren, werkte ik als freelance HR-adviseur en loopbaancoach voor diverse projecten en heb ik werknemers en ondernemers geholpen naar verandering/verbetering in hun werkleven en dus meer werkplezier;
  • tussendoor heb ik geleerd hoe ik vanuit visie mijn doelen en dromen kan bepalen en ook kan bereiken
  • en nu leef ik volledig mijn ideale werkleven (ook doordat ik er nog steeds aan blijf werken, maar met plezier)!

En wat ik het allerleukste vind: jou inspireren en helpen om jouw ideale werkleven te bereiken, wat jij leuk vindt en wat bij jou past!

Meer info over mijn werkleven, bekijk mijn Linked-In profiel. 

Lobbes

Lobbes is een echte Loodle, omdat hij meer poedel is dan labradoodle.
Lobbes is altijd mee de pad op.
Lobbes is allergisch voor een riem, alleen als het echt moet dan heeft hij die om.
Lobbes houdt meer van (tennis)ballen dan van eten.
Lobbes snauwt, gromt of springt boven op honden die hij irritant vindt, het duurt gelukkig altijd maar even voordat ze weer vrienden zijn.
Lobbes kan net zo goed de hele dag spelen als de hele dag chillen.
Lobbes is een blindegeleide mens voor mensen die denken dat honden ondergeschikt zijn aan mensen.
Lobbes wordt altijd stiekem gefilmd en gefotografeerd omdat hij altijd elegant met zijn poten over elkaar ligt.
Lobbes wordt ook altijd stiekem geaaid als mensen langs hem lopen.
Lobbes is de president, regisseur en chillbeer van de ideale One Home samenleving.
Lobbes houdt altijd het overzicht en de wacht of dat nou bij camper Sjaakie is of ergens op de zuidas is.