Nieuwsgierigheid is een goede eigenschap. Zeker als je wilt werken aan een ideaal werkleven. Jouw interesse in wie er achter WorkLifeDifferently zit, heeft je hier gebracht. Here comes our journey so far 🙂

We zijn beiden experts en prettig gestoord om alles te doen en niks te laten voor een ideaal werk & leven. We nemen het werken aan een ideaal werk & leven zeer serieus. Als professie zijn we beiden ondernemer, HR-expert, Carrière-, Life & Business coach.

In 2013 is de vonk overgeslagen (niet liefde op het eerste gezicht overigens :)). Vanaf dat moment hebben we onze ideeën en gedachten over hoe wij ons leven willen leven met elkaar gedeeld. Wat voor werk willen we doen? Hoe willen we ons (persoonlijke) leven inrichten? We hebben elkaar geholpen en ondersteund om de switch te kunnen maken in ons werkleven: Glenn van ondernemer/stukadoor naar Carrière, Life & Business coach en HR-expert. Nienke van werknemer naar ondernemer (HR-expert en Carrière coach).

En op die manier is ons bedrijf WorkLifeBetter ontstaan met onze eigen ontwikkelde werkwijze. De werkwijze is een combinatie van de talenten van Glenn (vanuit een visie, oplossingsgericht, denken in mogelijkheden, belemmeringen omzetten in acties), talenten van Nienke (overzicht, structuur, inhoudelijke acties, plan maken, opvolging), studies en ervaringen in de praktijk.

In 2018 besloten we om een jaar niet actief voor klanten te werken en hebben we een Wereldreis gemaakt. Een jaar lang hebben we werk(levens)verhalen van over de hele wereld verzameld. Voor ons werd toen ook duidelijk: we willen zoveel mogelijk mensen supporten naar een leuk werkleven.
Met de inspiratie van de wereldreis in combinatie met de al bestaande tools en expertise van WorkLifeBetter hebben wij onze creativiteit ingezet om iets te ontwikkelen waardoor voor iedereen een ideaal werkleven te bereiken is, easy en met veel fun. Daarom hebben we onze eigen online applicatie WorkAppic ontwikkeld.

Glenn

Blijhoofd
Mensen noemen mij regelmatig ‘blijhoofd’ of Mr. Smile’. Met een grote glimlach werk ik serieus met veel plezier om het werkleven van mijzelf en anderen zo leuk mogelijk te maken. In mijn eigen werkleven blijf ik mijzelf constant ontwikkelen, zowel door middel van scholing en literatuur als door werk- en levenservaring. En het allerbelangrijkste: vooral blijven lachen en nieuwsgierig zijn.

Ondernemer in de box
Mijn ouders wisten al vanaf mijn geboorte dat ik een ondernemer zou worden met veel levenskracht. Als baby in de box was ik vaak niet te genieten. Gelukkig voor mijn ouders duurde dat niet lang. Vanaf het moment dat ik kon bewegen en ontdekken (kruipen, lopen) en kon duidelijk maken wat ik wilde met brabbelen en praten, had ik alle energie en plezier van de wereld. Vanaf mijn 11e had ik mijn eerste ervaring als ondernemer en op mijn 18e startte ik mijn eigen stukadoorsbedrijf. Tijdens deze periode heb ik mijn natuurtalent ontdekt: plezier maken, positief in het leven staan en resultaat behalen.

Deepdive
Ik leer door nieuwsgierig te zijn en door actie te ondernemen met de informatie. Of het nu gaat over organisaties en mensen optimaal laten functioneren, NLP, het menselijk lichaam, het immuunsysteem, filosofie, geschiedenis, software, crypto of financiële vrijheid. In alles maak ik een deepdive om zo de informatie er uit te halen die mijn (werk)leven leuker maakt en om anderen te inspireren. Door deze manier van denken en doen deed ik wat ik wilde doen: een eigen onderneming op mijn 18e, een vrijstaand huis op mijn 24e waar menig feestjes zijn gevierd, een carrière switch op mijn 28e en een wereldreis van een jaar samen met Nienke. En tijdens deze journey hebben we samen de online applicatie WorkAppic ontwikkeld. In combinatie met experiences in binnen- en buitenland, tools en experts van WorkLifeBetter hebben we werknemers, ondernemers en freelancers gesupport waardoor ze zelf easy en met veel fun hun werleven Better hebben gemaakt.

Voor alles geldt: gewoon doen! Met een glimlach! 🙂

Mijn levenswijze:

  • Als ik iets wil dan doe ik het
  • Kan niet bestaat niet

Mijn werkwijze:

  • Dream Big, Plan and take Action
  • Denk in mogelijkheden en oplossingen vanuit een visie
  • Het leggen van verbindingen tussen mensen en oplossingen
  • Mensen inspireren en in hun kracht zetten zodat ze hun ideale (werk)leven gaan creëren met veel plezier en resultaat

Meer info over mijn werkleven, bekijk mijn Linked-In profiel.

Nienke

Serieus en lekker gek
Ik ben een combinatie van serieus en lekker gek. Van jongs af aan een braaf meisje (al zeg ik het zelf haha). Netjes de regels volgen, ijverig op school, geen onvoldoendes willen halen. Naast dat brave ook lekker gek: geiten met vriendinnen, dansen, zingen, als jong meisje mensen entertainen op een verjaardag, lekker gek doen tijdens het stappen.

Wat wil ik later worden?
‘Wat wil jij later worden?’ Mijn antwoord: ‘pff geen idee, maar in ieder geval met mensen werken’. Nou, dat is nogal breed! Ik ben van een HBO-opleiding de wereld van de arbeidsmarkt ingerold. Geen bewuste keuze, maar achteraf gezien wel een logische keuze. Ik vraag me namelijk al vanaf mijn 15e elke ochtend af waar al die mensen op de fiets en in de auto naartoe gaan: Wat voor werk doen die mensen? Hoe ziet hun werkdag eruit? Waarom doen die mensen dat werk? Vinden ze dat werk leuk?

Op een gegeven moment werd ik toch wel echt te serieus. Ik had promotie gemaakt naar vestigingsmanager. Hoewel dit eigenlijk niet bij mij paste (zowel qua inhoud als qua vaardigheden) vond ik dat ik deze stap ‘hoorde’ te doen en werkte ik keihard om er een succes van te maken. In de avonden nog even werken en vooral nadenken over werk, met als resultaat in het weekend moe op de bank bij m’n ouders (in plaats van stappen met vriendinnen). Het beïnvloedde mijn totale leven en plezier.

Leren door te doen
En toen kwam de omslag: volgens mij moet ik gewoon werk gaan doen wat ik echt leuk vindt. Goh daar had ik nog nooit zo over nagedacht. Vanaf dat moment kwam ik met leuke ideeën over wat ik wilde doen. Het enige wat het bereiken van deze ideeën nog in de weg zat, was ik zelf. Of eigenlijk, mijn gedachten. Toen ik leerde wat ik met die gedachten kon, ben ik het daarna gewoon gaan doen:

  • na 5 jaar als werknemer heb ik in stapjes mijn waarden zekerheid en veiligheid ingeruild voor vrijheid en plezier en ben ik gestart als ondernemer;
  • in het begin ben ik elke opdracht aangegaan om gewoon te doen en te ervaren, werkte ik als freelance HR-adviseur en loopbaancoach voor diverse projecten en heb ik werknemers en ondernemers geholpen naar verandering/verbetering in hun werkleven en dus meer werkplezier;
  • tussendoor heb ik geleerd hoe ik vanuit visie mijn doelen en dromen kan bepalen en ook kan bereiken
  • en nu leef ik volledig mijn ideale werkleven (ook doordat ik er nog steeds aan blijf werken, maar met plezier)!

En wat ik het allerleukste vind: jou inspireren en helpen om jouw ideale werkleven te bereiken, wat jij leuk vindt en wat bij jou past!

Meer info over mijn werkleven, bekijk mijn Linked-In profiel.