Co-workingspace (een werkomgeving waar freelancers werken) 
De eerste maanden waren we bezig met de oriëntatie- en ontwikkelfase van de app. Om die reden hebben we bijna elke dag gewerkt in een co-workingspace om: 

  • Work Life Journeys te verzamelen;
  • mensen te ontmoeten en te leren kennen;
  • informatie te verzamelen over het maken van een app;
  • in een leuke werkomgeving te werken (op de bovenste verdieping van een co-living gebouw met uitzicht over Bali). 

Ons favoriete co-workingspace was Matra, omdat Nienke daar rustig kon werken in de stilteruimte en Glenn daar in zijn blote bassie (zonder shirt) kon werken, rondlopen en praatjes kon maken met mensen :).  

Soms waren we inspiratieloos en hadden we een nieuwe omgeving nodig voor nieuwe ideeën en creativiteit. Dan zochten we een leuk plekje in de natuur, op het strand of een leuk eettentje. 

Opgesloten in onze slaapkamer  
De laatste twee maanden zaten we in de bouw- en testfase. We hebben in deze periode bijna elke dag in onze slaapkamer gezeten en gewerkt en dat ziet er zo ongeveer uit als de foto hierboven: overal boeken, blaadjes, post-its, witte vellen met tekeningen, laptops en wij zelf 🙂 

De redenen dat we ons op hadden gesloten in onze hotelkamer waren: 

  • dat we in deze fase veel met elkaar moesten sparren en overleggen;
  • dat we niemand tot last wilde zijn met ons harde gepraat :);
  • dat we geen afleiding wilde hebben van anderen;
  • dat we met ons testpanel gingen testen en we hiervoor een stille ruimte nodig hadden. 

Samenwerken en samen leven 
Tussendoor bleven de raderen constant draaien en ging het bij ons vaak over de app (tijdens het eten, op de fiets, onder de douche). Het kwam gelukkig nog niet zo ver dat er tijdens de seks over gesproken werd.. :). Daarom hadden we dates in het leven geroepen! Zo hebben we salsa gedanst, een vulkaan beklommen, gebowld, uitstapjes gemaakt naar andere delen van Bali en massages gehad. 

Een andere tool die we hadden ingezet is whats-app. Aangezien we elke keer nieuwe ideeën, gedachten en aanvullingen hadden, bleven we dit elke keer met elkaar delen. Daar werden we op een gegeven moment gek van! Whatsapp was de uitkomst die we gebruikten als een soort kladblok: we hadden samen diverse groepen waar we alle ideeën, gedachten en informatie met elkaar in deelden, zoals ‘input voor de app’ en ‘worklifejourneys’. Gedurende de dag konden we allebei onze ideeën en gedachten hierin kwijt en de volgende dag verwerkte Nienke dat in onze to-do lijst. Hierdoor hoefden we elkaar niet elke keer hiermee lastig te vallen, maar zorgen we wel dat alles meegenomen werd in ons project.