Het aanzoek
Onze eerste reis door Australië was in augustus 2015. Een reis van 4,5 week langs de oostkust van Cairns naar Brisbane.

Nienke: ‘Mijn zus had mij vooraf al gevraagd of Glenn mij ten huwelijk zou vragen. Ik antwoordde dat dit veel te cliché is voor Glenn, omdat iedereen dit zou verwachten. Ik had dus totaal geen verwachtingen’. 

Glenn: ‘Een paar dagen voordat we op reis gingen heb ik een ring voor Nienke gehaald en heb ik haar ouders om hun toestemming gevraagd. Ik had voor mijzelf wel bedacht dat ik haar alleen zou vragen als het het juiste moment zou zijn. Een paar keer stond ik op het punt om het te vragen, maar was toch net het juiste moment er niet voor. Tot we op een dag, nadat we al 3,5 week gereisd hadden, een beetje aan het mopperen en aan het klagen waren over het weer, over de route en over de plek. Op een gegeven moment dacht ik: waar zijn we mee bezig? Ik heb toen hout en vuur gehaald en had het plan om een vuurtje te stoken op het strand. Nienke ging intussen eten koken bij de camper, zodat we dat romantisch samen op het strand op zouden eten.’ 

Nienke: ‘Leuk idee van Glenn om romantisch op het strand te eten. Van alle prachtige stranden die ik in Australië had gezien, leek dit strand het meest op die in Nederland (haha). Maar het feit dat we daar samen zaten bij een heerlijk vuurtje, maakte alles goed. We zaten op een kleedje en Glenn zat achter mij. Ik had een dagboekje bijgehouden met wat we elke dag hadden gedaan en vond het leuk om dat dag voor dag te herhalen.’

Glenn: ‘Aan het eind van de herhaling van de reis was HET moment! Ik zei: ‘Dit is echt mijn droomreis en jij bent echt mijn droomvrouw’ en toen draaide ik mij richting Nien en ging ik op mijn knieën! 

Nienke: ‘Whaaaaaaaaaaa dat had ik niet verwacht!! Natuurlijk zei ik ja!!’ 

De bruiloft
En toen verstreek de tijd en hadden we allebei nog niet de behoefte om de bruiloft al in te plannen: ‘dat komt wel een keer!’ 

In december 2016 hadden we toch besloten om te gaan trouwen. Ineens herinnerden we ons dat Nienke Glenn op 6 april 2014 heeft gevraagd om te gaan samenwonen, dat Glenn zijn geliefde grootouders zijn getrouwd op 6 april en dat zijn geliefde opa is gecremeerd op 6 april. En zo was onze trouwdatum geboren: 6 april 2017! 

Een bijzondere dag die we in onze schuur/overkapping hebben gevierd. Een dag zoals wij het wilden: leuk, simpel en gek! Een supermooie dag die we hebben gevierd met onze familie en vrienden! En het meest bijzondere was dat Thijs, het broertje van Nienke, ons heeft getrouwd als trouwambtenaar!