Advies van Marlies, LaLoba: Luister naar wat je lichaam te zeggen heeft!

Marlies (43) had nooit gedroomd over het hebben van een eigen bedrijf. Toch heeft ze die nu en daar is ze superblij mee. Ze kan hierin een heel andere kant van zichzelf kwijt. 

Marlies vindt het geweldig interessant te ontdekken waarom mensen doen wat ze doen. Ze volgt al jarenlang in haar vrije tijd verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en de mens (lichaam, denken, voeding, gezondheid). Enerzijds om zichzelf te ontwikkelen en anderzijds om te leren hoe de mens in elkaar zit. Tot enkele jaren geleden had ze nooit gedacht dat ze hierin zou gaan ondernemen, maar haar bedrijf is een feit.

Cijfer voor werkplezier: 0 (nul)
Nadat er bij de onderwijsorganisatie waar Marlies werkte een reorganisatie begon waarvan na enkele jaren het eind nog niet in zicht was, nam haar werkplezier in rap tempo af. Het ging zelfs zo ver dat ze op een moment haar werkleven het cijfer 0 gaf. Minder werken (van 24 naar 20 naar 16 uur) hielp niet. Ze kwam regelmatig huilend thuis en was daardoor thuis ook niet de gezelligste meer. Dit had ook zijn uitwerking op haar fysieke en mentale gesteldheid: ze zat letterlijk en figuurlijk vast. Marlies had de overtuiging dat ze geen keus had om iets anders te doen, ondanks dat ze merkte dat ze haar kwaliteiten niet meer kwijt kon in haar werk.

Start met beweging
In 2016 kwam de opleiding PPT (Patterns of Physical Transformation – Coaching van het lichaam) op haar pad, via het NLP-instituut waar ze al eerder opleidingen had gevolgd. Toen ze deze opleiding deed, vielen voor haar alle tot dan toe opgedane ervaringen en verzamelde puzzelstukjes in elkaar. Door PPT wist ze weer precies wat haar kwaliteiten waren en zijn. Haar oog was altijd al op de houding van mensen gevallen: gespannen houdingen, onnatuurlijke bewegingen, pijnlijke plekken. Ze kaartte dit af en toe wel aan, maar had nooit de tools in handen om dit te verbeteren. Met PPT heeft ze deze tools wél in handen. Ze heeft al veel mensen met bijvoorbeeld acute stress en chronische pijnklachten met haar handen en woorden geholpen aan een betere houding en meer bewegingsvrijheid. Een prachtig voorbeeld is van een man die zoveel pijn aan zijn voeten had dat hij nauwelijks kon lopen. Via een gezamenlijke kennis kwam hij bij Marlies terecht. Al tijdens de eerste behandeling ervoer hij rust en vertrouwen en een duidelijke afname van pijn. Al na enkele behandelingen van Marlies kon hij voor het eerst in jaren weer pijnvrij wandelen.

Blijf in beweging
Tijdens die periode kwam bij Marlies het idee om hier haar werk van te maken. Om structuur aan te brengen in de combinatie klanten en onderwijs is het bedrijf opgericht. De bedrijfsnaam was al heel snel duidelijk; LaLoba. La Loba betekent de wolvin, een verwijzing naar haar achternaam en ook een verwijzing naar de symboliek in het oude Indiaanse verhaal over de vrouw La Loba. Marlies koos er voor om LaLoba op te zetten naast haar parttime baan. Ondanks dat die baan haar ongelukkig maakte, wilde ze nog wel de veiligheid en zekerheid van inkomsten. Het mooie was dat haar zelfvertrouwen steeg met het werk wat ze met LaLoba deed. Ze werd zich ervan bewust dat werkplezier en iets betekenen voor andere mensen heel belangrijk voor haar is. Door deze verandering keek ze ook met andere ogen naar haar parttime baan en ineens dacht ze: “Ik lijk wel gek dat ik hier nog blijf werken!”.

Ze heeft vol vertrouwen, kracht en met plezier haar baan opgezegd en een leuke, soortgelijke baan gevonden in een andere onderwijsorganisatie. De combinatie van een parttime baan in het onderwijs en parttime ondernemer als lichaamscoach is perfect voor Marlies: verschillende werkzaamheden, verschillende mensen, een stukje zekerheid, haar eigen creativiteit en vrijheid en vooral: mensen helpen!

Luisteren naar je lichaam
Marlies leert je zelf makkelijker te bewegen, door op een vriendelijke manier verbinding te creëren tussen je lijf en je brein. Ze stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam en je brein om de nieuwe, ontspannen en vrije manier van bewegen vast te houden. Je kunt bij haar terecht bij chronische en acute pijnklachten, stress, slaapproblemen en/of vermoeidheidsklachten, maar ook wanneer je je lichaam vaak of repetitief gebruikt en goed voor jezelf wilt zorgen. Je leert loslaten, belemmerende beweegpatronen doorbreken en je leert nieuwe, prettigere patronen aan.

Wat vindt Marlies leuk aan het hebben van een eigen bedrijf?
De vrijheid om op haar eigen manier haar werk uit te voeren. Ze hoeft niet volgens een bepaald protocol te werken, maar kan puur naar haar klanten luisteren en kijken wat die klant specifiek nodig heeft en dan haar kwaliteiten en ervaringen inzetten.

Wat vindt Marlies minder leuk aan het hebben van een eigen bedrijf?
Het gedeelte van ondernemerschap: zichzelf verkopen, goed verwoorden wat ze doet, belastingaangiftes, website en de visie bepalen voor haar bedrijf. Ze schakelt hier dan ook hulp voor in zoals een websitebouwer, boekhouder en volgt regelmatig coaching, training en cursussen. Tot nu toe heeft ze via mond-tot-mond reclame, wat toch de beste methode is, voldoende werk. Dus dat verkopen is nog niet echt nodig geweest.

#worklifedifferently #laloba #bedrijf #bedrijfstarten #eigenbedrijf #ondernemen #zzp #interesse #ondernemerschap #gezondheid #lichaam #houding #hobby #passie #NLP #mens #werkplezier #parttimework #parttimejobs #deeltijd #deeltijdondernemen #bewegen #beweging #bewegenisgezond #zelfvertrouwen #persoonlijkeontwikkeling #durf #nieuwebaan #leuk #minderleuk