Wat?
Aslen heeft Engeland achter zich gelaten om zich te focussen op zijn bijzondere doel! Aslen heeft het afgelopen decennium gewerkt aan de opbouw van een succesvol adviesbureau dat duizenden mannen van over de hele wereld hielp om op een meer mannelijke, authentieke en speelse manier met vrouwen om te gaan. Hij publiceerde een boek over dating psychologie voor mannen en ontwikkelde verschillende online cursussen voor persoonlijke ontwikkeling. Wat realiseerde hij zich in dat proces? Geld maakt je niet gelukkig en, ongeacht het financiële succes, haatte hij alle digitale marketing en data-analyse die een online bedrijf nodig had. Na de verkoop van zijn bedrijf ging hij op zoek naar zijn volgende missie in het leven, een probleem dat hij kon oplossen op een manier die meer in lijn lag met zijn passie. Hij merkte hoe mensen steeds meer tijd doorbrachten op shared social mediaplatformen en steeds meer van hun energie steken in het creëren van sociaal, reputatie- en economisch kapitaal op deze internetplatforms. Toen hij hoorde over het verbod op het gebruik van platforms en het verlies van al het kapitaal dat ze op deze platforms hadden gegenereerd, zonder enige vorm van proces of een eerlijk proces, realiseerde Aslen zich dat we mogelijk een toekomst tegemoet gingen waarin ons leven in handen is van privé-ondernemingen die alle ruimtes waar we ons leven zullen leven, in eigendom hebben. Aslen vreesde dat wij Liberale Democratie vervangen zou kunnen worden door autoritaire bedrijfsadvocatie. Toen zag Aslen de visie voor Themisia – een nieuwe ‘cybernatie’ die de rechten van elke burger op zijn identiteit, vrijheid en eigendom beschermt, op platforms die binnen zijn rechtsgebied opereren. Deze platforms zouden naar deze jurisdictie worden aangetrokken door het concurrentievoordeel dat ze in staat zouden zijn om deze fundamentele mensenrechten aan hun gebruikers aan te bieden, bijvoorbeeld hun social media-profielen met al hun waardevolle inhoud, volgers, abonnees, sympathisanten en afkeer en reacties, zijn hun eigendom en kunnen niet door de eigenaren van de platforms zonder een eerlijk en onpartijdig proces in beslag worden genomen of verwijderd.

Waarom?
Aslen wil de verlichtingswaarden van de liberale democratie uitbreiden naar de digitale wereld.

Hoe?
Aslen heeft goed geld verdiend met zijn bedrijf, boek en online cursussen. Hij heeft geïnvesteerd in crypto en is deze middelen voor dit doel gaan gebruiken in Engeland. Deze omgeving was niet inspirerend genoeg en te duur in levensonderhoud en daarom vertrok hij naar Bali op zoek naar een goedkoper leven en meer kans om mensen te ontmoeten die hem kunnen helpen zijn visie te realiseren.

Wat heeft hij nog meer nodig?
Mensen die de visie en het idee volledig begrijpen! Wie zich deze vraag al eerder heeft gesteld en samen met hem ziet dit als een belangrijke missie. Bijvoorbeeld ook crowdfunding of een andere vorm van samenwerking. Aslen gedijt goed als hij zich concentreert op het grote idee en de langetermijnvisie en een team van gepassioneerde en getalenteerde mensen creëert die deskundig zijn op elk gebied waar zo’n grote visie om vraagt.

Is dit ook jouw missie? Neem contact op met Aslen via themisia.org.