Jaap (36) heeft de afgelopen 12 jaar in Londen en Oslo voor grote bedrijven gewerkt als energie handelaar en management consultant. Dit werk paste hem goed, want hij vindt het te gek om oplossingen te vinden die bijdragen aan de transitie naar groene energie binnen een duurzaam economisch model. Enerzijds dat mensen op een duurzame manier waar krijgen voor hun geld, anderzijds dat de natuur minder belast wordt. Wat hem niet meer paste was de cultuur van 80-90 uur per week werken. In zijn vrije tijd, als hij die nog had, fantaseerde hij vaak over ‘iets voor zichzelf doen’. En dat is hij gaan doen!

Leven en ondernemen op spaargeld
In februari dit jaar heeft hij samen met zijn Noorse vriendin de stap gezet. Ze hebben beiden hun banen opgezegd en zijn verhuisd naar Amsterdam. Op termijn wil Jaap terug verhuizen naar zijn geboorteplaats Den Haag, maar ze kiezen nu voor Amsterdam, omdat dat een goede plek is om de juiste mensen en de juiste kennis te vinden voor zijn business. Een van die plekken is coworkingspace The Thinking Hut, omdat hij door deze gedeelde werkplek mede-ondernemers ontmoet waar hij veel van kan leren. En omdat het gewoon gezellig is!

Jaap heeft ervoor gekozen om met het geld dat hij in Londen en Oslo heeft gespaard zichzelf nu te onderhouden in Nederland. Hij wil alle tijd en focus hebben om zijn eigen idee/bedrijf op te zetten in Nederland.

HET idee!
Jaap is druk bezig met het verder uitwerken van zijn idee en het vinden van een co-founder, investeerder(s) en leveranciers/installateurs. Wat zijn idee is, kunnen we natuurlijk nog niet vertellen. Wat we wel kunnen vertellen is dat het te maken heeft met zonnepanelen en groene energie en dat dit idee een grote impact zal hebben op (de portemonnee van) de mens en natuur!

In dit vroege stadium is Jaap zijn grootste prioriteit het vinden van een gelijkgestemde partner voor zijn start-up. Deze kandidaat heeft ervaring en technische kennis als installateur van zonnepanelen en lijkt het leuk om te werken in een start-up met een grote duurzame visie!

#worklifedifferently #bedrijfstarten #startup #groen #duurzaam #startups #groeneenergie #groene #duurzaamheid #zonnepanelen #coworkingspace #thethinkinghut #gedeeldewerkplek #amsterdam #coworking #coworkingcommunity #coworkinglife #coworkingspaces #natuur #natuurliefhebber # theThinkingHut #solarscale