Wat?
Benny bedenkt en produceert voedingsproducten met het gezonde ingrediënt tempeh. Met zijn producten, zoals sambal en koekjes in diverse soorten en smaken, staat hij wekelijks op diverse markten in Bali om met zijn grote glimlach zijn eigen unieke producten te verkopen. Zijn producten zijn geliefd onder inwoners van Bali, maar gaan ook de hele wereld over als souvenirtjes. Hij vindt het geweldig om mensen over de hele wereld te leren kennen en hen kennis te laten maken met producten van een typisch Indonesisch ingrediënt.

Waarom?
Benny kwam er tijdens zijn studie achter hoe gezond tempeh is en wat je er allemaal mee kan. Hij kwam erachter dat de meeste Indonesiërs niet eens weten hoe ze tempeh moeten maken. Zijn generatie wordt aangemoedigd om te leren over de nieuwe kookstijlen die veelal westers zijn en de Indonesische keuken krijgt niet die aandacht. Een buitenlandse chef-kok inspireerde hem met de woorden: ‘Als Indonesiër hou je van je eigen keuken, je eigen traditie, en daarna kun je verder gaan en Westers koken uitproberen. Als je naar het buitenland gaat en buitenlanders vragen om Indonesisch eten te koken en je kan dat niet terwijl je Indonesische bent, dan schaam je je echt voor jezelf’.

Hoe?
Benny is afgestudeerd aan de culinaire school in Bali en zijn laatste project was het maken van tempeh. Hij zag dat een van zijn leraren tempeh fermenteerde en er chili-vlokken in deed. Hij dacht: ‘dat is cool!’. Na zijn afstuderen nam hij wat tijd vrij en ging naar Ubud in Bali. Daar liep hij regelmatig op een biologische markt en hij wist dat er nog twee biologische markten waren in Bali. Het idee was geboren: tempeh-producten verkopen op de biologische markten!

Hij begon het maken van tempeh terwijl hij daarnaast ook in een restaurant werkte in zijn woonplaats. Hij was niet gelukkig en had het gevoel dat zijn hart in Ubud lag. Dus verhuisde hij naar Ubud, startte hij een nieuwe baan en maakt daarnaast natuurlijk nog zijn tempeh. Heel kort daarna besloot hij om ook daar te stoppen en volledig te gaan voor het verkopen van zijn unieke tempeh producten.

En dat doorzettingsvermogen werd beloond! Inmiddels heeft hij ook zijn vriendin in dienst genomen om de sales en marketing verder op te pakken. En hij geeft zelfs workshops om mensen te leren hoe ze tempeh maken. Hij wil groeien en groeien wereldwijd, anders wordt het natuurlijk nooit zo groot als de sushi van Japan!