Voordat we naar Bali gingen, zei Glenn al een paar keer: ‘Ik weet zeker dat we de softwareprogrammeur op Bali gaan vinden.’ En ja hoor: de tweede officiële dag op Bali gingen we voor het eerst naar onze favoriete co-workingspace Matra en daar liepen we hem tegen het lijf! Aiden Buis, 24 jaar, uit Nieuwegein. Glenn hoorde Aiden enthousiast praten met een andere digital nomad over hoe blij en trots hij was dat hij zijn challenge had voltooid. Glenn was nieuwsgierig, voegde zich toe bij het gesprek en hoorde dat de challenge was om binnen 100 uur een applicatie maken genaamd ‘ open habits’. Aiden had zelf veel behoefte aan ‘meer structuur en nieuwe gewoontes in zijn nieuwe (werk)leven’. Hij merkte dat hij meer pauze moest houden, minder koffie drinken, meer sporten en leuke nieuwe dingen doen in plaats van alleen maar programmeren als een malle. Hij besloot om al zijn goede voornemens nog even uit te stellen en nog één keer als een gek te programmeren door aan één stuk door een app te ontwikkelen, met behulp van heel veel kopjes koffie!

Glenn luisterde gefascineerd naar Aiden, omdat hij zag en hoorde dat hij ondanks die 100 uur nog steeds volop energie had en enthousiast was en met veel plezier uitleg gaf over de applicatie en over de challenge. Na even kennismaken en doorvragen merkte Glenn dat ze meteen een bijzondere klik hadden en Glenn had het gevoel dat dit weleens dé man zou kunnen zijn. Gedreven, jong, ondernemer, hij jaagt zijn dromen en doelen na en hij begrijpt onze doelgroep. Aiden vertelde dat hij eigenlijk van plan was om een jaar eerder naar Bali te gaan om daar zijn freelance opdrachten als digital nomad uit te voeren, maar dat zijn relatie dat toentertijd niet zag zitten. 

Nadat Nienke hem ook een hand had gegeven om kennis te maken, merkte zij ook hetzelfde op als Glenn. De ontmoeting duurde niet lang, omdat Aiden echt naar bed moest om al het slaaptekort in te halen. Ook moest hij natuurlijk uitgeslapen zijn om zich aan zijn nieuwe habits te kunnen gaan houden (meer rust en minder koffie;).

Wij (Glenn en Nienke) raakten niet uitgepraat over de ontmoeting en besloten op zijn Linked-In profiel te kijken. We kwamen erachter dat hij afgelopen jaren zijn eigen producten en projecten heeft bedacht, waaronder een afstudeerproject genaamd Nomi plus. Dit is een software met een online vragenlijst om stress bij studenten in kaart te brengen om te zorgen dat ze zo snel mogelijk de juiste hulp krijgen. Aiden heeft zelf ook stress ervaren tijdens zijn studie en weet daarom hoe belangrijk het is dat hier iets mee gedaan wordt. Daarnaast heeft Aiden een eigen applicatie ontworpen genaamd ‘Lucid Dreambot’. Deze applicatie helpt je om bewust te worden van je eigen dromen waardoor de mogelijkheid bestaat om de droom te beheersen en de droomfiguren, het verhaal en de omgeving te beïnvloeden. En hij heeft de applicatie ‘Open Habits’ ontworpen die gebruikers leert om nieuwe gewoontes aan te leren.

De combinatie van de persoonlijkheid van Aiden, zijn ervaring en zijn drive om steeds meer te leren over de techniek zorgde ervoor dat wij graag met Aiden willen samenwerken. En het allerbelangrijkste is dat hij interesse heeft in ons project en persoonlijk helemaal achter de doelen van ons project staat. Samen gaan we deze reis maken!