Met ons bedrijf Mens & Werkplezier hebben we als doel om zoveel mogelijk mensen te helpen aan meer werkplezier! We merkten dat we ons bedrijf voor de toekomst verder wilden ontwikkelen:

  • om meer mensen tegelijk te kunnen helpen;
  • om mensen op een professionelere manier te helpen dan met Google Drive;
  • om ook mensen te kunnen helpen die niet naar een coach gaan of via een andere manier hulp zoeken;
  • om onze werkwijze niet alleen beschikbaar te maken via een ‘coachtraject’, maar vooral als een dagelijks te gebruiken product wat gebruikers zelf kunnen gebruiken wanneer zij willen en nodig hebben.

Om die reden is het idee ontstaan om onze werkwijze te vermarkten naar een product in de vorm van software: een online programma of een app. We zijn toen een onderzoek gestart naar welke software bij ons past. We hebben verschillende demo’s gehad van bestaande software en met een aantal softwarebedrijven gepraat voor het op maat laten ontwikkelen van onze eigen software. En we hebben de hulp ingeschakeld van een goede vriend die softwareprogrammeur is. Helaas kwamen we toen tot de conclusie dat de bestaande software die wie hebben getest niet paste bij onze wensen en het laten maken van software zou een oneindig project zijn (zowel in tijd als in middelen). We hebben het idee toen even in de koelkast gezet.