Nieuwsgierigheid is een goede eigenschap. Zeker als je wilt werken aan een episch werkleven. Jouw interesse in wie er achter Mens & Werkplezier zit heeft je hier gebracht. We zullen je belonen met ons verhaal. 🙂

Wij zijn Glenn en Nienke. Getrouwd, maatjes, lovers, collega’s en partners. Compleet verschillend in hoe we denken en werken, maar dezelfde grote interesse in (werk)levens.

In 2013 is de vonk overgeslagen (niet liefde op het eerste gezicht overigens :)). Vanaf dat moment hebben we onze ideeën en gedachten over hoe wij ons leven willen leven met elkaar gedeeld. Wat voor werk willen we doen? Hoe willen we ons (persoonlijke)leven inrichten? We hebben elkaar geholpen en ondersteund om de switch te kunnen maken in ons werkleven: Glenn van ondernemer/stukadoor naar Loopbaancoach en HR-consultant en Nienke van werknemer naar ondernemer (HR-adviseur en loopbaancoach). En op die manier is ons bedrijf Mens & Werkplezier ontstaan! 

In 2018 besloten we om deze onderneming on hold te zetten en hebben we vanuit het project WorkLifeDifferently een jaar lang werk(levens)verhalen van over de hele wereld te verzameld. Voor ons werd toen ook duidelijk: we willen zoveel mogelijk mensen gelukkig maken met hun werkleven. Daarom hebben we WorkAppic ontwikkeld. Een applicatie waarmee iedereen – met ieder werkdoel – zijn of haar werkgeluk kan bereiken.

Glenn

Mensen noemen mij regelmatig ‘blijhoofd’ of Mr. Smile’. Met een grote glimlach werk ik serieus met veel plezier om het werkleven van mijzelf en anderen zo leuk mogelijk te maken. In mijn eigen werkleven blijf ik mijzelf constant ontwikkelen, zowel door middel van scholing en literatuur als door werk- en levenservaring. En het allerbelangrijkste: vooral blijven observeren en in de spiegel blijven kijken.

Drie vragen lopen als een rode draad door mijn leven: ‘Wat vind ik nu leuk?’, ‘Wat wil ik op de lange termijn?’ en ‘Waar kan ik een leuk centje mee verdienen om te investeren voor de toekomst?’. Op basis van deze vragen en antwoorden heb ik in mijn leven bewuste keuzes gemaakt en dat doe ik nog steeds: 

  • op mijn 18e gestopt met een HBO-opleiding en gestart als ondernemer van mijn eigen stukadoorsbedrijf, wat ik op dat moment het leukste vond en het meeste rendement uit haalde voor de lange termijn;
  • een carrière switch gemaakt op mijn 28e van eigenaar van mijn stukadoorsbedrijf naar zelfstandig Loopbaancoach en HR-consultant waarbij ik werknemers, werkgevers en ondernemers help aan meer werkplezier en resultaat;
  • de online loopbaantool WorkAppic ontwikkeld.

Hoe bereik ik dit? Ik onderneem direct actie als ik iets wil, ik hou altijd mijn oren en ogen open, ik leer veel van mensen om mij heen, ik stel vragen en vraag om hulp en ik volg opleidingen en cursussen. Voor alles geldt: gewoon doen! Met een glimlach!

Meer info over mijn werkleven, bekijk mijn Linked-In profiel.

Nienke

‘Wat wil jij later worden?’ Mijn antwoord: ‘pff geen idee, maar in ieder geval met mensen werken’. Nou, dat is nogal breed! Ik ben van een HBO-opleiding de wereld van de arbeidsmarkt ingerold. Geen bewuste keuze, maar achteraf gezien wel een logische keuze. Ik vraag me namelijk al vanaf mijn 15e elke ochtend af waar al die mensen op de fiets en in de auto naartoe gaan: Wat voor werk doen die mensen? Hoe ziet hun werkdag eruit? Waarom doen die mensen dat werk? Vinden ze dat werk leuk?

Ik heb ervaren hoe een niet-leuke baan mijn totale leven en plezier beïnvloede. Lucky me, want hierdoor kwam ik tot de grote ontdekking dat ik helemaal zelf kan bepalen wat ik wil doen in mijn werkleven. Vanaf dat moment kwam ik met leuke ideeën over wat ik wilde doen. Het enige wat het bereiken van deze ideeën nog in de weg zat, was ik zelf. Of eigenlijk, mijn gedachten. Toen ik die de baas werd, was het hek van de dam:

  • na 5 jaar als werknemer heb ik mijn waarden zekerheid en veiligheid ingeruild voor vrijheid en plezier en ben ik gestart als ondernemer;
  • sindsdien werk ik als freelance HR-adviseur en loopbaancoach voor diverse projecten met als doel om de werknemers en ondernemers te helpen naar verandering/verbetering in hun werkleven en dus meer werkplezier;
  • heb ik samen met Glenn de online loopbaantool WorkAppic ontwikkeld.

En wat ik het allerleukste vind: jou inspireren en helpen om jouw werkleven epic te maken, wat jij leuk vindt en wat bij jou past!

Meer info over mijn werkleven, bekijk mijn Linked-In profiel.