Getrouwd, maatjes, lovers, collega’s en partners. Compleet verschillend in hoe we denken en werken, maar dezelfde grote interesse in (werk)levens van mensen en hoe we zelf ons (werk)leven in willen richten.

In 2013 is de vonk overgeslagen (niet liefde op het eerste gezicht overigens :)). Vanaf dat moment hebben we onze ideeën en gedachten over hoe wij ons leven willen leven met elkaar gedeeld. Wat voor werk willen we doen? Hoe willen we ons (persoonlijke)leven inrichten? We hebben elkaar geholpen en ondersteund om de switch te kunnen maken in ons werkleven: Glenn van ondernemer/stukadoor naar Work- en Lifecoach en Nienke van werknemer naar ondernemer (HR-adviseur en loopbaancoach). En zo is ons bedrijf Mens & Werkplezier ontstaan! Bekijk hier onze projecten en resultaten. 

Naast ons bedrijf hebben we nog meer mooie dingen meegemaakt in onze journey: drie reizen naar Australië, onze bruiloft in onze eigen schuur, twee lieve honden Lobbes en Boef en ons andere huisdier Sjaakie de camper. Op onze tijdlijn staat in grote lijnen onze journey. De uitgebreide verhalen lees je onderaan deze pagina. 

In 2018 hebben we besloten om ons succesvolle bedrijf Mens & Werkplezier voor een jaar on hold te zetten, om al onze tijd en creativiteit te kunnen gebruiken om het bedrijf Work Life Differently op te zetten en het online (software)programma te ontwikkelen. En dit doen we al reizend de wereld over! Zo zorgen we voor de meeste creativiteit, doen we de meeste ervaringen op, leren we mensen van over de hele wereld kennen en horen we de meest uiteenlopende werk(levens)verhalen. 

Met het online programma, de inspirerende work life journeys en onze eigen (werk)ervaringen willen we zo veel mogelijk mensen helpen om het werkleven in te richten hoe zij dat willen!

Glenn

Mensen noemen mij regelmatig ‘blijhoofd’ of Mr. Smile’. Met een grote glimlach ga ik door het leven! Drie vragen lopen als een rode draad door mijn leven: ‘Wat vind ik nu leuk?’, ‘Wat wil ik op de lange termijn?’ en ‘Waar kan ik een leuk centje mee verdienen om te investeren voor de toekomst?’. Op basis van deze vragen en antwoorden heb ik in mijn leven bewuste keuzes gemaakt (en dat doe ik nog steeds): 

  • op mijn 18e gestopt met de HBO-opleiding en gestart als ondernemer van mijn eigen stukadoorsbedrijf, wat ik op dat moment het leukste vond en het meeste rendement uit haalde voor de lange termijn;
  • hard en veel gewerkt en gespaard voor een leuk vrijstaand huis op mijn 24e, maar tussendoor ook volop het leven geleefd (en dat doe ik nu nog steeds :));
  • een carrière switch gemaakt op mijn 28e van eigenaar van mijn stukadoorsbedrijf naar zelfstandig Work- en Lifecoach waarbij ik werknemers, werkgevers en ondernemers heb geholpen naar meer werkplezier en resultaat;
  • en op dit moment ben ik, naast mijn werk als life- en businesscoach, samen met Nienke ons eigen product (online programma) aan het ontwikkelen. En tussendoor als journalist over de hele wereld Work Life Journeys aan het verzamelen.

Hoe heb ik dit bereikt? Ik heb vaak direct actie ondernomen als ik iets wilde. En verder heb ik altijd mijn ogen en oren open gehouden, veel geleerd van mensen om mij heen, vragen gesteld en hulp gevraagd, opleidingen en cursussen gevolgd en ben het gewoon gaan doen! Deze ervaring en kwaliteiten wil ik graag met jou delen, zodat jij ook kan doen wat jij het liefste doet en bereikt wat jij wilt!

Meer info over mijn werkleven, bekijk mijn Linked-In profiel.

Nienke

‘Wat wil jij later worden?’ Mijn antwoord: ‘pff geen idee, maar in ieder geval met mensen werken’. Nou, dat is nogal breed! Ik ben van een HBO-opleiding de wereld van de arbeidsmarkt ingerold. Geen bewuste keuze, maar achteraf gezien wel een logische keuze. Ik vraag me namelijk al vanaf mijn 15e elke ochtend af waar al die mensen op de fiets en in de auto naartoe gaan: Wat voor werk doen die mensen? Hoe ziet hun werkdag eruit? Waarom doen die mensen dat werk? Vinden ze dat werk leuk?

Ik heb ervaren hoe een niet-leuke baan mijn totale leven en plezier beïnvloede. Lucky me, want hierdoor kwam ik tot de grote ontdekking dat ik helemaal zelf kan bepalen wat ik wil doen in mijn werkleven. Vanaf dat moment kwam ik met leuke ideeën over wat ik wilde doen. Het enige wat het bereiken van deze ideeën nog in de weg zat, was ik zelf. Of eigenlijk, mijn gedachten. Toen ik die de baas werd, was het hek van de dam:

  • na 5 jaar als werknemer heb ik mijn waarden zekerheid en veiligheid ingeruild voor vrijheid en plezier en ben ik gestart als ondernemer;
  • de afgelopen 3 jaar heb ik als freelance HR-adviseur diverse projecten uitgevoerd met als doel om de werknemers en ondernemers te helpen naar verandering/verbetering in hun werkleven en dus meer werkplezier;
  • en op dit moment ben ik, naast mijn werk als loopbaancoach, samen met Glenn ons eigen product (online programma) aan het ontwikkelen. En tussendoor als schrijfster over de hele wereld Work Life Journeys aan het verzamelen en schrijven:). Elk verhaal is een bijzonder verhaal!

En wat ik het allerleukste vind: jou inspireren en helpen om de avonturen te (be)leven die jij wilt!

Meer info over mijn werkleven, bekijk mijn Linked-In profiel. 

Maak kennis met ons!

Door de berichten hieronder leer je ons een beetje kennen :)

Okt 2019: Huis te koop!

Eind september 2019 hebben we weer voor het eerst na 14 maanden in ons eigen bed geslapen! Heeeerlijk! Maar niet voor lang...

Lees meer

Aug. 2019: Proefwonen in Amsterdam

In het Westland? Neee in Amsterdam! Op de Westlandgracht wonen we voor 3 weekjes. Lees hieronder onze plannen.

Lees meer

zomer 2019: Professionele zwervers

Als professionele zwervers hebben we superleuke dingen meegemaakt, maar ook dingen ervaren als minder leuk. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Lees meer

09-04-2019: Terug in NL!

Met een eigen ontwikkeld online (software)programma!

Lees meer

FAQ: Hoe hebben we gewerkt op Bali?

Inspirerende en minder inspirerende omgevingen :)

Lees meer

01-02-2019: Verzamelen en maken van Work Life Journeys!

Stop met swipen (als een robot), start met doen (als een mens)!

Lees meer

04-01-2019: Weer naar Bali!

Hier lees je hoe en waarom we deze keuze hebben gemaakt!

Lees meer

20-12-2018: Op een onbewoond eiland!

... daar zou ik willen zijn! En we waren daar!

Lees meer

05-11-2018: Start van onze reis naar Bali en Australië!

Lees hier waarom wij naar Bali en Australië gaan!

Lees meer

FAQ: Heeft de camper de reis door Europa overleefd?

8900 kilometer gereden: geen pech met de camper zelf, maar wel twee Glenn-Nien-acties! :)

Lees meer

03-10-2018: Terug in NL voor cursus en werkafspraken!

Onze reis door Frankrijk, Italië en Ibiza! 

Lees meer

FAQ: Waar staat 'Work Life Differently' voor?

Als je iets 'anders' wilt, zul je iets 'anders' moeten doen!

Lees meer

27-07-2018: Start van onze reis door Europa!

Glenn, Nienke en Mens & Werkplezier on the road: Work Life Differently! 

Lees meer

01-03-2018: 'proef kamperen' en plan maken!

Hoe is het idee van een jaar reizen ontstaan?

Lees meer

06-04-2017: getrouwd!

Van aanzoek tot bruiloft!

Lees meer

01-06-2015: start bedrijf Mens & Werkplezier!

Lees hier welke projecten wij hebben gedaan en welke resultaten wij hebben behaald!

Lees meer

12-10-2013: onze ontmoeting!

Het was geen liefde op het eerste gezicht! :)

Lees meer